nieuws

Tesco schrapt 10.000 banen

Buitenland

Tesco schrapt 10.000 banen

LONDEN – De Britse supermarktketen Tesco staat op het punt circa10.000 banen te schrappen.

Dat meldt de Britse krant The Telegraph die zich daarbij baseert op ingewijden. Tesco is al geruime tijd bezig met een reorganisatie, die het steeds verder dalende marktaandeel moet compenseren.

Winstverwachting
De Britse marktleider moest zijn winstverwachtingen vorig jaar vier keer naar beneden bijstellen en kreeg ook nog eens te maken met een boekhoudschandaal. In januari leidde dit al tot de aankondiging dat de kosten met honderden miljoenen pond zouden worden teruggeschroefd.

Winkels
Volgens The Telegraph gaat die operatie ten koste van 6000 banen op het hoofdkantoor van Tesco. Daarnaast gaat het supermarktbedrijf ook nog eens 43 winkels sluiten en tot slot verdwijnen er arbeidsplaatsen door de ombouw van supermarkten die wel openblijven.

Reageer op dit artikel