nieuws

‘Gezin bespaart door pick-uppoint vier uur

Buitenland

‘Gezin bespaart door pick-uppoint vier uur
Screenshot

ANTWERPEN – Een gezin met kinderen dat ervoor kiest de boodschappen af te halen in plaats van ze zelf te gaan halen in de supermarkt bespaart hiermee vier uur.

Dat beweert Cédric Antoine van de vorig jaar gelanceerde Belgische drive-in-supermarkt Wink in het Belgische vakblad Storecheck. ‘Wij geloven dat een gezin met kinderen ongeveer 4 uur per week kan winnen door

de boodschappen online te doen en via een drive-in afhaalpunt op te pikken’, zo laat hij optekenen. Antoine is algemeen directeur bij de vorig jaar gelanceerde dienst die afhaalpunten heeft in Zaventem en Wavel.

Binnen twee minuten
Wink heeft boodschappen binnen een uur na bestellen klaarstaan en garandeert dat klanten binnen twee minuten na aankomst alweer is vertrokken. Medewerkers plaatsen de boodschappen in de kofferbak van de auto van de klant. Antoine wijst op het succes van drive-supermarkten in Frankrijk, waar inmiddels een kwart van de huishoudens gebruikmaakt van zo’n dienst en de afhaalpunten een gezamenlijk marktaandeel hebben van ongeveer 4 procent.

Reageer op dit artikel