nieuws

Afperser Delhaize blijft voortvluchtig

Buitenland

Afperser Delhaize blijft voortvluchtig
Justitie België

ANTWERPEN – De man die vrijdag zoutzuur gooide in het gezicht van een schoonmaakster van Delhaize in Antwerpen is nog altijd voortvluchtig. De politie zou wel zijn naam weten, maar nog niet dichtbij een aanhouding zijn.

Dat meldt de Gazet van Antwerpen. De man zou een computergenie zijn met een gestoorde geest, zo schrijft de krant. Een man met ‘Arabische voornaam en westerse achternaam’. De man dreigde met mails aan Delhaize en persbureau Belga al enkele maanden met aanslagen met zoutzuur en bezoekt regelmatig vestigingen van ING om te kijken of hij al betaald is.

Buiten levensgevaar
De man stuurde in december een eerste mail naar Delhaize. Daarna werd een poging gedaan de man in de val te laten lopen. Dat zorgde ervoor dat de politie in ieder geval camerabeelden van de man heeft, maar hij veranderde vaak van de plek van de afspraak en haakte uiteindelijk helemaal af. De vrouw die vrijdag werd getroffen is inmiddels buiten levensgevaar, maar wordt nog wel in een kunstmatig coma gehouden. De vrouw is ernstig verminkt.

Reageer op dit artikel