nieuws

Lidl: over drie jaar eerste filiaal in VS

Buitenland

Lidl: over drie jaar eerste filiaal in VS

FRANFURT – Lidl opent naar verwachting binnen niet al te lange tijd filialen in de Verenigde Staten. De discounter gaat daarmee concurrent Aldi achterna die al langer actief is in de VS.

Lidl heeft inmiddels al zo’n honderd mensen in dienst die onder meer op zoek zijn naar geschikte locaties (winkelpanden en grondstukken) rond Washington. Dat meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung. De discounter wil met minimaal honderd filialen starten, zegt ceo Klaus Gehrig van moederberijf de Schwarz-Gruppe.

Geen datum

Gehrig wil zich in de krant niet vastpinnen op een datum waarop het eerste filiaal opent. Wel geeft hij aan dat het eventueel nog drie tot vier jaar kan duren. De vestigingen moeten in eerste instantie in een radius van 500 kilometer van het Amerikaanse hoofdkwartier komen.

Aldi

Concurrent Aldi is al vier decennia actief in de VS en heeft daar al meer dan 1300 winkels. Dat aantal moet naar 2000 stuks groeien in 2018.

Reageer op dit artikel