nieuws

Keten met restpartijen start in Engeland

Buitenland

Keten met restpartijen start in Engeland

LONDEN – De eerste vestiging van supermarktketen De Community Shop opent deze week in Londen de deuren. De keten verkoopt enkel restpartijen met korting om voedselverspilling tegen te gaan.

De Community Shop in Londen is de eerste van 21 geplande winkels in Engeland, meldt DuurzaamBedrijfsleven.nl. De voorraad is afkomstig uit supermarkten zoals Marks & Spencer, Asda, Tesco en Morrisons. Ook de producenten Innocent, Brake Brothers, Nestlé en Muller leveren producten die anders op de vuilstort of als veevoer zouden eindigen. Voor de bedrijven leidt dat tot een besparing op de afvalverwerkingskosten.

70 procent
De winkel verkoopt kwalitatief goede producten met kortingen die oplopen tot 70 procent. In de meeste gevallen gaat het om voedsel waarvan te veel is besteld. Soms is de verpakking beschadigd. Ook producten met een scheef of foutief label zijn in de winkel te vinden.

Sociaal aspect
De winkel is een initiatief van Company Shop. De Britse specialist in duurzame verwerking van voorraadoverschotten in de voedselindustrie streeft ernaar verspilling te verminderen. Het bedrijf voegt ook een sociaal aspect toe: de goedkope Community Shop is speciaal bedoeld voor lokale klanten met een uitkering. In Nederland biedt de keten Budget Food momenteel restpartijen aan met korting.

Reageer op dit artikel