nieuws

Veel besmette kip in Britse supers

Buitenland

Veel besmette kip in Britse supers

LONDEN – Meer dan 70 procent van de verse kip die in het Verenigd Koninkrijk wordt verkocht is besmet met de campylobacter-bacterie. Dit cijfer ligt aanzienlijk hoger dan in eerdere tests.

Dat blijkt uit cijfers die door de Food Standard Agency naar buiten zijn gebracht. Eerder onderzoek liet een percentage van 59 procent zien. Opvallend zijn de grote verschillen tussen verschillende supermarktketens. Wanneer alleen gekeken wordt naar de zwaarst besmette kip komt Asda met 28 procent het slechtste uit de bus, gevolgd door Marks & Spencer met 22 procent. Tesco zit op 11 procent en doet het daarmee het best.

Individuele ketens
Het is voor het eerst dat de Britse voedselwaakhond individuele ketens noemt. Daarmee hoopt de instantie de supermarkten aan te zetten tot verbetering. De FSA wijst er wel op dat consumenten die kip goed verhitten vrijwel geen risico lopen. Toch overlijden er jaarlijks naar schatting honderd mensen naar aanleiding van voedselvergiftiging die door de bacterie wordt veroorzaakt.

Reageer op dit artikel