nieuws

‘Patroon van ongepast gedrag bij Tesco

Buitenland

‘Patroon van ongepast gedrag bij Tesco
EPA

LONDEN – Bij het onderzoek naar een boekhoudschandaal bij het Britse supermarktbedrijf Tesco is ‘een patroon van ongepast gedrag’ gevonden.

Dat meldde The Sunday Times op basis van ingewijden. Tesco maakte eerder bekend dat de winstprognose voor de eerste helft van dit jaar 250 miljoen pond te hoog was. Als gevolg van het schandaal verdampte voor miljarden aan beurswaarde van de grootgrutter en werden verschillende werknemers geschorst.

Extreme druk
Het commerciële team en bestuurders van Tesco zouden onder extreme druk hebben gestaan doordat de omzet van Tesco maar bleef dalen. Dat zette personeel aan om de cijfers te manipuleren. Uit onderzoek van accountant Deloitte en een advocatenkantoor zou blijken dat de fraude door personeel niet is gepleegd om er financieel een slaatje uit te slaan, maar om hun baan te redden.

Uitgestelde halfjaarcijfers
Een update over het onderzoek zal Tesco publiceren bij zijn cijferpresentatie op 23 oktober, wanneer de uitgestelde halfjaarcijfers naar buiten worden gebracht. Volgens The Sunday Times hoeft Tesco de resultaten van de afgelopen jaren niet te herzien.

Reageer op dit artikel