nieuws

Lidl vindt snel nieuwe topman

Buitenland

Lidl vindt snel nieuwe topman

NECKARSULM – Lidl heeft binnen enkele dagen na het vertrek van ceo Karl Heinz Holland een opvolger gevonden. Het is de 40-jarige Sven Seidel die uit de eigen gelederen van de discounter komt.

Nieuwe topman Seidel is sinds drie jaar  verantwoordelijk voor Business development (Unternehmensentwicklung) binnen de Schwarz-Gruppe, het moederbedrijf van de discounter. Dat meldt Lebensmittelzeitung (LZ), waarbij het Duitse vakblad zich baseert op vertrouwelijke bronnen.  Met de opvolging heeft Lidl het plotselinge vertrek van Holland snel opgelost. De topman vertrok naar verluidt vanwege onenigheid over de te volgen  strategie.

Nederlandse inkoper

Ook voor de vertrokken inkoopdirecteur Dawid Jaschok is volgens LZ met de Nederlander Robin Goudsblom een opvolger aangewezen. Die was eerder verantwoordelijk voor de inkoop maar deelde die sinds 2013 met Jaschok.

Reageer op dit artikel