nieuws

Zwitserse consumentbond: snoeploze kassa’s

Buitenland

Zwitserse consumentbond: snoeploze kassa’s
Familiekassa. Foto: Migros

Snoepgoed moet verdwijnen bij de kassa’s van supermarkten in Zwitserland. Dat wil de Zwitserse consumentenorganisatie SKS.

De Zwitserse consumentorganisatie Schweizer Stiftung für Konsumentenschutz (SKS) roept supermarkten op om de kassa’s vrij van snoep te maken, net zoals Lidl in Groot-Brittannië dat eerder dit jaar deed. Dat meldt de website 20min.ch. SKS wil dat kinderen op deze manier aan minder ‘zoete’ verleidingen blootstaan. ‘De zoetigheid aan de kassa’s is voor veel ouders een ergernis omdat hun kinderen gaan zeuren. Ze geven daardoor vaak toe en kopen toch snoep.’, zegt SKS-woordvoerder Sara Stalder. Ze roept Lidl Zwitserland en andere supermarkten op hetzelfde te doen als de Britten.

Migros speciale familiekassa

De Zwitserse supermarktketen Migros heeft al snoeploze kassa’s. Een op de twee kassa’s in grotere filialen is vrij van snoep. Ook heeft het bedrijf al in twintig filialen speciale familiekassa’s. Zonder snoep en met een opstapje zodat kleintjes hun ouders kunnen helpen met inpakken.

Reageer op dit artikel