nieuws

Superquinn houdt op te bestaan

Buitenland

Superquinn houdt op te bestaan
Superquinn

DUBLIN – De legendarische Ierse supermarktketen Superquinn bestaat niet meer. De 24 winkels van de formule zijn afgelopen week omgebouwd naar de formule Supervalu.

Daarmee groeit het aantal vestigingen van die keten naar 223. Superquinn maakt sinds 2011 deel uit van de Musgrave Group, die de onderneming vanuit een faillissement overnam. Superquinn zou oorspronkelijk als een aparte formule voortbestaan, maar vorig jaar werd alsnog besloten de winkels om te bouwen. De familie Quinn, oprichters van de formule, waren in 2005 al uit het bedrijf gestapt. De winkelketen maakte in de jaren daarna deel uit van Select Retail Holdings, onder wiens leiding het faillissement ontstond.

Lichtend voorbeeld

Oprichter Feargal Quinn gold in de Europese retailindustrie vooral in de jaren negentig als een lichtend voorbeeld. Zijn supermarkten liepen voorop in Europa in het principe om de klant centraal te stellen en service. De Ierse topondernemer schreef hier een veelverkocht boek over. Quinn had sinds de verkoop van de onderneming door de familie in 2005 niets meer met de supermarkten van doen.

Reageer op dit artikel