nieuws

LeShop plaatst afhaalkluisjes op stations

Buitenland

LeShop plaatst afhaalkluisjes op stations
LeShop

ZÜRICH – De Zwitserse websupermarkt LeShop ziet brood in afhaalkluisjes voor boodschappen op stations. Na een succesvolle proef wordt het aantal stations met zo’n kluisje uitgebreid naar zes.

LeShop is de grootste websupermarkt van Zwitserland. In oktober begon de onderneming onder de naam Goodbox met afhaalkluisjes op de stations van Zürich en Bern. Nu wordt de dienst uitgebreid naar Lausanne, Geneve, Luzern en Basel. De dienst wordt aangeboden in samenwerking met de Zwitserse spoorwegen. De eerste twee opstellingen van Goodbox zijn op dit moment met ‘winterpauze’. LeShop voert een aantal verbeteringen door naar aanleiding van de testfase.

Smartphone
Klanten die voor 10.00 uur in de ochtend bestellen kunnen de boodschappen vanaf 16.30 uur met behulp van hun smartphone afhalen. Als in april alle zes de locaties weer in gebruik zijn, passeren dagelijks 1,1 miljoen passagiers de kluisjes. LeShop is een dochteronderneming van Migros en doet een jaaromzet van omgerekend ongeveer €129 miljoen. Behalve LeShop doen ook een textielreinigingsbedrijf en een bloemenleverancier mee aan het Goodbox-project.

Reageer op dit artikel