nieuws

Grote Nederlandse inbreng op jarig Sial

Buitenland

Grote Nederlandse inbreng op jarig Sial

PARIJS – Ruim honderd Nederlandse bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld voor de internationale voedingsmiddelenvakbeurs Sial.

De Sial wordt van 19 t/m 23 oktober 2014 gehouden in Parijs en viert dit jaar haar vijftigste verjaardag. De Nederlandse bedrijven staan op één van de Holland Paviljoens georganiseerd door het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH). Dit is een stijging ten opzichte van de vorige editie van de beurs.

Zuivel

Op de zuivel- en diepvriespaviljoens alsmede het nationaal paviljoen is nog ruimte beschikbaar, voor de andere sectorpaviljoens moet gekeken worden naar de mogelijkheden. Ondanks dat er nog negen maanden te gaan zijn voordat de beurs haar poorten opent, is op dit moment 90 procent van de standruimte volgeboekt.

Exposanten

Voor de komende editie wordt gerekend op 6000 exposanten en naar verwachting zullen 150.000 bezoekers afreizen naar Parijs. Twee derde van de bezoekers komt van buiten Frankrijk, met name uit de overige EU-landen (37%), maar ook uit Azië (7%), Afrika (5%), het Midden-Oosten (6%), Zuid-Amerika (4%) en Noord-Amerika (4%).

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het NCH: Yvonne Wigchert (ywigchert@nchnl.nl) of Marjolijn Waal (mwaal@nchnl.nl).

Reageer op dit artikel