nieuws

Denner start Coca-Cola-oorlog in Zwitserland

Buitenland

Denner start Coca-Cola-oorlog in Zwitserland

ZÜRICH – De Zwitserse prijsvechter Denner stunt met de prijs van Coca-Cola. Het bedrijf importeert flessen cola uit Tsjechië en verkoopt tweeliterflessen die voor omgerekend €1,82, ver onder de prijs die andere supermarkten in het Alpenland rekenen voor de drank.

In Nederland kost twee liter Coca-Cola bij Albert Heijn €2,37. Het prijsniveau van de meeste producten ligt in Zwitserland veel hoger dan in Nederland. Denner, een dochteronderneming van retailgigant Migros, haalt de frisdrank met talloze vrachtwagens de grens over. De flessen worden daarna voorzien van een Duitstalige etiket waarop de herkomst van de drank wordt vastgelegd en waarin het bedrijf aangeeft onder de veel te hoge prijzen van de Coca-Cola-dochter in Zwitserland te willen duiken.

Kortzichtig

De Tsjechische cola wordt op dit moment bij achthonderd filialen verkocht. Op proef zijn bij een veel beperkter aantal filialen blikjes en andere formaten flessen verkocht. Coca-Cola noemt de operatie van Denner ‘kortzichtig’. Bij de productie van Coca-Cola in Zwitserland werken zo’n duizend werknemers.

Reageer op dit artikel