nieuws

Industrie betaalt klantenkaart Rewe

Buitenland

Industrie betaalt klantenkaart Rewe

KEULEN – Rewe wentelt de kosten van de invoering van de klantenkaart Payback af op de industrie. De tweede grootse supermarktketen van Duitsland eist een korting van 1 procent op de geboekte omzet om voor de klantenkaart te betalen.

Dat meldt het Duitse vakblad LebensmittelZeitung. De eis wordt neergelegd in de jaargesprekken met de industrie. ‘Over dit bedrag valt niet te onderhandelen’, zou topman Lionel Souque hebben gezegd in een bijeenkomst met grote fabrikanten. Rewe gaat volgend jaar met Payback beginnen, maar het is nog niet duidelijk wanneer precies.

Kaartlezers
De invoering moet Rewe trouwere klanten opleveren, wat ook voor de leveranciers voordelen oplevert. Payback is al in gebruik bij Real, Kaufhof en Aral en geldt als het grootste bonussysteem van Duitsland. Voor de invoering van de nieuwe klantenkaart moet Rewe onder meer investeren in kaartlezers in alle winkels.

Reageer op dit artikel