nieuws

Duitsland: discounters worden duurder

Buitenland

Duitsland: discounters worden duurder
Jan Willem Schouten

BERLIJN – De prijzen bij discounters in Duitsland zijn in augustus veel sneller gestegen dan bij gewone supermarkten.

Dit blijkt uit onderzoek van (GfK. Het bureau constateert dat de prijzen bij discounters in augustus met ongeveer vier procent zijn gestegen. Dit is aanzienlijk meer dan in de gewone supermarkt waar de prijsstijging slechts 1,6 procent was.

Assortiment

Dit komt volgens GfK voornamelijk doordat discounters een steeds uitgebreider assortiment bieden met biologische producten, regionale producten en merkartikelen. Deze extra’s worden, voornamelijk op de groente- en fruitafdeling,  tegenwoordig ook verwacht door de consument. Volgens Stefan Genth, directeur van de Duitse vereniging voor detailhandel (HDE), verandert het koopgedrag van consumenten van prijsgericht naar kwaliteit- en servicegericht.

Reageer op dit artikel