nieuws

Verzet tegen duurzaamheidsbonus Kaufland

Buitenland

Verzet tegen duurzaamheidsbonus Kaufland
Koos Groenewold

BERLIJN – Duitse fabrikanten hebben zich verenigd in verzet tegen een door hypermarktketen Kaufland geëiste bonus voor duurzaamheidsinitiatieven van het bedrijf. ‘Deze claim ontbeert iedere rechtvaardigheid’.

Dat staat in een brief die de Vereniging van Merkfabrikanten in Duitsland heeft geschreven aan inkoopbaas Rupert Schädler van Kaufland, een zusteronderneming van Lidl. De vereniging hekelt ook de heffing die Kaufland heeft opgelegd aan fabrikanten voor een speciale folder over duurzaamheid en duurzame producten. Volgens de vereniging profiteert vooral Kaufland zelf van de inhoud van de folder en de prestaties van fabrikanten op het gebied van duurzaamheid.

Niet onredelijk
Kaufland kwam in juli al met een eis van 1 procent van de totale omzet van fabrikanten voor deelname aan het duurzaamheidsprogramma van de keten. Volgens Schädler profiteren fabrikanten wel degelijk van de campagne van Kaufland en is de eis derhalve niet onredelijk. In Nederland loopt op dit moment een brede maatschappelijke discussie naar aanleiding van de prijsverlagingen van Albert Heijn en de reacties van andere supermarktketens, die de rekening bij fabrikanten neerleggen.

Reageer op dit artikel