nieuws

Migros trekt zich terug uit Duitsland

Buitenland

Migros trekt zich terug uit Duitsland
Migros

BASEL – De Zwiterse supermarktcoöperatie Migros Basel trekt zich terug uit Duitsland. De overgebleven supermarkten worden verkocht aan de Rewe Group uit Keulen.

Daarmee mislukt opnieuw een poging van een buitenlandse retailer om voet aan de grond te krijgen in supermarktland Duitsland. Eerder deden onder meer Walmart en Delhaize al soortgelijke kortstondige pogingen om de slag aan te gaan met de Duitse supermarktgiganten. De Migros-supermarkten in Lörrach, Freiburg, Ludwigsburg en Ludwigshafen gaan op 1 oktober over naar Rewe. Van de 295 werknemers verhuizen er ongeveer 220 mee naar de nieuwe eigenaar.

Tegut
De Duitse kartelwaakhond moet de overname nog wel goedkeuren. Over de overnameprijs van het pakket winkels worden geen uitspraken gedaan. De verkoop betekent niet het definitieve einde van Migros in Duitsland. Hoewel de formule niet meer onder eigen naam actief is bij onze oosterburen, nam Migros Zürich eerder dit jaar de Tegut-keten uit Fulda over. Migros was sinds 1995 onder eigen naam actief in Duitsland. Oorspronkelijk wilde de onderneming pas eind dit jaar de knoop doorhakken over de toekomst in Duitsland, maar nu is de bijl al een half jaar eerder gevallen.

Reageer op dit artikel