nieuws

Pools bedrijf leverancier van ‘paardenburgers

Buitenland

Pools bedrijf leverancier van ‘paardenburgers

DUBLIN – De Ierse voedselwaakhond heeft bekendgemaakt dat een Poolse onderneming verantwoordelijk is voor het schandaal rond het gebruik van paardenvlees in biefburgers.

De afgelopen weken hebben Britse en Ierse supermarkten bijna tien miljoen biefburgers teruggehaald omdat uit onderzoek was gebleken dat er paardenvlees in verwerkt was. Hoewel dit niet schadelijk is voor de gezondheid, is de consumptie van paardenvlees in zowel de UK als Ierland geen gewoonte.

Niet opzettelijk
Het betreffende vlees was afkomstig van drie productiefaciliteiten, twee in Ierland en een in het Verenigd Koninkrijk. Alle bedrijven namen vlees af van dezelfde Poolse leverancier. Het percentage DNA van paarden lag in het vlees op ongeveer 20 procent. De voedselwaakhond gaat er vanuit dat de producenten in Ierland en de UK niet op de hoogte waren en niet opzettelijk paardenvlees hebben gebruikt.

Reageer op dit artikel