nieuws

McDonalds schikt in halal-zaak

Buitenland

McDonalds schikt in halal-zaak

DEARBORN – Fastfoodketen McDonald’s zal een groep moslims in de Amerikaanse plaats Dearborn, bij Detroit, 700.000 dollar (ruim 500.000 euro) schadevergoeding betalen omdat een van zijn restaurants normale producten had verkocht als halal.

McDonald’s liet maandag weten daarvoor weliswaar geen aansprakelijkheid te aanvaarden, maar een schikking in het belang van het bedrijf te achten. Dat meldt het AD.

Uitverkocht

Volgens de advocaat van de moslims die de zaak aanhangig hadden gemaakt, zijn er in de Verenigde Staten twee McDonald’s-vestigingen die producten verkopen die halal zijn. Ze bevinden zich allebei in Dearborn, dat een grote moslimpopulatie heeft. Een bezoeker was erachter gekomen dat een van de restaurants overschakelde op gewone producten als de halal-versie was uitverkocht.

Smaakversterker
In 2002 schonk McDonald’s in de VS 10 miljoen dollar aan verschillende hindoegroeperingen nadat was gebleken dat Franse frietjes en andere gefrituurde aardappelproducten ten onrechte waren aangemerkt als vegetarisch. Het voedsel bleek sporen van rundvlees te bevatten, toegevoegd als smaakversterker.

Reageer op dit artikel