nieuws

Nieuwe app is zelfscanner én kassa

Buitenland

LONDEN – Automatiseerder Retalix werkt aan een nieuwe internet-app waarmee klanten hun smartphone kunnen gebruiken als zelfscanner. Daarnaast kunnen de boodschappen ook direct in de app worden afgerekend.

Nieuwe app is zelfscanner én kassa

Dat meldt het Britse vakblad The Grocer. Het is al duidelijk dat een Britse supermarktketen gaat experimenteren met de nieuwe technologie, maar de identiteit van deze formule wordt geheim gehouden. Wel is duidelijk dat Tesco al enkele jaren werkt met veel software van Retalix en recent deze software heeft vernieuwd.

Kassa-functionaliteit

De nieuwe app heeft een volledige kassa-functionaliteit, maar biedt ook de mogelijkheid om klanten persoonlijke aanbiedingen te doen tijdens het winkelen. Daarnaast krijgt de app banden met allerhande social media, waardoor ze aanbiedingen kunnen delen met andere consumenten. Een woordvoerder van Retalix is niet bang dat door de app winkeldiefstal flink zal stijgen. ‘Dit is gelijk aan gewone zelfscanners, dus klanten kunnen worden gecontroleerd.’

Geregistreerd

De app kan alleen worden gebruikt door geregistreerde klanten. Ze ontvangen een digitale kassabon om te kunnen bewijzen dat ze hebben betaald.

Reageer op dit artikel