nieuws

Auchan zoekt joint venture in India

Buitenland

Auchan zoekt joint venture in India

PARIJS – De Franse retailer Auchan praat met de Landmark Group uit Dubai over een joint venture in India. De Landmark Group exploiteert nu de Spar-formule in dat land.

Dat schrijft het dagblad de Times of India vanmorgen. De deal zou afhankelijk zijn van de vraag of India zijn plannen om de markt te openen voor buitenlandse supermarktspelers versoepelt. Die plannen zijn echter op de lange baan geschoven vanwege luide protesten vanuit de maatschappij. Als deze wetgeving er niet doorkomt, is een overeenkomst met de Landmark Group een mogelijkheid om toch actief te worden op de Indiase groeimarkt.

Spar

Landmark sloot in 2007 een overeenkomst met Spar over de opening van Spar-supermarkten in India. Deze overeenkomst loopt echter aan het einde van dit jaar af. Landmark Group en Auchan waren niet beschikbaar voor commentaar op de berichtgeving in de Indiase media.

Reageer op dit artikel