nieuws

Migros ontketent grootste prijzenslag

Buitenland

Migros ontketent grootste prijzenslag

BERN – Migros heeft in Zwitserland de prijzen van 2247 producten met gemiddeld 6 procent verlaagd. Concurrent Coop deed vervolgens precies hetzelfde en verlaagde ook nog eens de prijzen van 500 huismerkproducten.

Volgens Zwitserse branchekenners gaat het om de grootste prijzenslag ooit in het land. Beide formules hopen door de prijsverlagingen de groei van discounters als Aldi en Lidl een halt toe te roepen. De discounters hebben op dit moment samen ongeveer 200 filialen in Zwitserland.

Reclame

Vooral Migros wil aan de consumenten laten weten dat de formule veel prijzen heeft verlaagd. In vrijwel ieder reclameblok is een spotje van Migros te zien. De Zwitserse branchekenners noemen het initiatief van Migros onverstandig. Volgens de experts kan de opmars van de discounters niet worden gestopt door prijsverlagingen, maar moeten formules als Migros en Coop zich op een andere manier onderscheiden.

Reageer op dit artikel