nieuws

Holland sterk vertegenwoordigd op Sial

Buitenland

Holland sterk vertegenwoordigd op Sial

DOETINCHEM – Op de Franse levensmiddelenbeurs Sial die aanstaande zondag opent zijn een recordaantal Nederlandse fabrikanten vertegenwoordigd. De teller staat dit jaar op 170 Nederlandse exposanten tegenover 149 in 2008.

Coen Rosdorff, directeur van Promosalons Nederland, de organisator van de Sial, ziet dat de Parijse levensmiddelenbeurs in Nederland aan populariteit wint. ‘In andere jaren zien we het aantal Nederlandse bedrijven groeien met drie tot tien, dit jaar zijn dat er opeens twintig. Traditioneel is Nederland sterk vertegenwoordigd in de sectoren vlees, zuivel en koekjes. In de categorie diepvries zijn enkele bedrijven weer teruggekomen.’

 

Verschuiving
Het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering organiseert de Holland-paviljoens op de Sial. Ook deze organisatie noteerde vijf exposanten meer dan in 2008. In totaal staan er straks in Parijs 45 bedrijven onder Oranje-banner op de beurs. ‘Er is altijd wat verschuiving. Dat zie je nu ook weer door de fusie van Friesland Campina. Vroeger deed een brouwer als Grolsch ook wel eens mee, maar die horen nu bij een buitenlandse partij’, zegt projectmanager Caroline Cramer van het NCH.

 

Supermarkten
De grootste foodvakbeurs vindt plaats van zondag 17 tot en met donderdag 21 oktober 2010 in het expositiecomplex Paris Nord Villepinte nabij de Franse hoofdstad. De vorige editie van Sial in 2008 trok bijna 5000 bezoekers uit Nederland. De helft hiervan vertegenwoordigde een supermarktketen.

Meer informatie over Sial 2010 vind u hier.

 

 

 

Reageer op dit artikel