nieuws

Foodsponsor voor team Schleck-broers

Buitenland

Foodsponsor voor team Schleck-broers

BAGNÈRES-DE-LUCHON – De Franse hypermarktketen Auchan wordt de belangrijkste geldschieter voor de nieuwe wielerploeg van de broers Frank en Andy Schleck. Dat meldt De Telegraaf.

De broers Schleck rijden vanaf volgend seizoen voor een nieuw te vormen Luxemburgse ploeg die onder leiding staat van Kim Andersen en Brian Nygaard. Ook renners als Jacob Füglsang, Stuart O’Grady, Fabian Wegmann en Linus Gerdemann gaan hier voor uitkomen.

Fietsenmerk
De ‘Schlecks’ rijden nu nog voor de Saxo Bank-ploeg van Bjarne Riis. Deze sponsor stopt er volgend jaar mee, maar wordt zeer waarschijnlijk opgevolgd door het Amerikaanse fietsenmerk Spezialized. De Amerikanen zouden bereid zijn een overgang van Alberto Contador naar de ploeg van Riis te financieren.

Bolletjestrui
Auchan is niet de eerste foodretailer in de wielrennerij. Tijdens de Ronde van Frankrijk is Carrefour één van de grote sponsors. De naam van deze retailgigant prijkt onder meer op de bolletjestrui.

Reageer op dit artikel