nieuws

Walmart breekt met ‘slavendrijver

Buitenland

Walmart breekt met ‘slavendrijver

BENTONVILLE – Walmart heeft zijn contract met suikerverwerker Cosan verbroken, vanwege de zeer ondermaatse arbeidsomstandigheden bij het Braziliaanse bedrijf.

Walmart heeft de beslissing genomen na een beslissing van het Braziliaanse ministerie voor werk en inkomen. Het ministerie heeft Cosan vanwege de belabberde werkomstandigheden op een zwarte lijst geplaatst. Cosan is de grootste suikerverwerker ter wereld.

Eerste retailer

De arbeidsomstandigheden bij Cosan worden door het ministerie vergeleken met die van slaven. Walmart is de eerste retailer die stappen onderneemt tegen Cosan. De suikerverwerker heeft inmiddels stappen ondernomen om weer van de lijst gehaald te worden. Eerder heeft een bank al aangegeven geen zaken meer te willen doen met Cosan.

Reageer op dit artikel