nieuws

Sainsbury’s vervangt blik door karton

Buitenland

Sainsbury’s vervangt blik door karton

LONDEN – Sainsbury’s zal de blikverpakkingen tomaten onder zijn Basics-label vervangen door kartonnen verpakkingen. De Britse retailer hoopt hiermee op jaarbasis 500 ton verpakkingsafval te verminderen.

Basics is de budget-range van Sainsbury’s huismerk. Alleen al van tomaten verkoopt Sainsbury’s elk jaar 22 miljoen blikverpakkingen. Daarmee is Basics tomaten in blik het grootste houdbare item in de verkopen bij de op één (Tesco) na grootste supermarktorganisatie in Groot-Brittannië.

 

Vervangingsslag
Sainsbury’s wil de hoeveelheid verpakkingsmateriaal met eenderde verminderen. Dit moet in 2015 zijn gerealiseerd. De Britse krant Telegraph suggereert dat deze stap een eerste is in een vervangingsslag van blik door karton.

 

Kooldioxide
Naast het verminderen van verpakkingsmateriaal zijn de voordelen van karton volgens Sainsbury’s ruimtebesparing in de logistieke keten. Er passen meer kartonnen verpakkingen in een vrachtauto, waardoor de producten minder vaak onderweg zijn. Alleen al de vervanging van deze tomaten levert een vermindering in de uitstoot van kooldioxide op van 156 ton per jaar.

 

 

Reageer op dit artikel