fotoreportage

Fotorepo: Aldi Nord-pilot in Raesfeld

Buitenland 5667

Fotorepo: Aldi Nord-pilot in Raesfeld
Het recept van de week-meubel staat prominent in de winkel. Hierop alle benodigde ingrediënten voor het recept voor vier personen. Op de foto alles voor een kalkoen-shashlick met curryrijst.

RAESFELD – Aldi Nord heeft recent in het Duitse Raesfeld, tussen de grens met Nederland en Münster, een winkel ingericht die als blauwdruk geldt voor de nieuwe generatie winkels van de formule.

Aldi Nord is het moederbedrijf van de Aldi-supermarkten in Nederland, en dus biedt de winkel in Raesfeld een goed inzicht in hoe de Aldi’s in ons land er in de toekomst gaan uitzien.

A-merken bij Aldi

De operatie in Duitsland wordt parallel uitgevoerd aan de gezamenlijke uitbreiding van het assortiment met Aldi Süd en de grootschalig operatie waarbij het hele filialennet wordt gemoderniseerd. Eén van de onderdelen daarvan is de opname van meer A-merken dan in het verleden het geval was, zowel bij Aldi Süd als Aldi Nord. Zo begon de formule in maart met de verkoop van de merken Ariel, Head & Shoulders en Pampers, allemaal merken van Procter & Gamble.

Families

In de vestigingen in Raesfeld lijkt de formule zich nadrukkelijker te richten op families. Zo zijn er kleine bontgekleurde winkelkarren voor kinderen, een noviteit voor Aldi. Daarnaast is er een groot display waarop elke week een ander recept wordt gepresenteerd en waar de benodigde ingrediënten bij elkaar zijn verzameld.

Convenience

Misschien wel het meest opvallend aan de winkel is het prominente convenience-meubel dat klanten direct aan het begin van de winkel vinden. Hier onder meer een koffiemachine, gekoelde dranken en voorverpakte sandwiches en broodjes. Ook is er een ruim assortiment aan warme snacks voor de klant met haast.

Reageer op dit artikel