artikel

Studiereis naar Liverpool en Manchester

Buitenland

Studiereis naar Liverpool en Manchester
Focusplaza

LIVERPOOL-MANCHESTER – Zusterblad Foodmagazine organiseert op 2 en 3 april in samenwerking met Focusplaza een studiereis naar Liverpool & Manchester. Met als hoogtepunt een bezoek aan het hoofdkantoor van Morrisons in Bradford waar huidig Group Trading Director en voormalig AH-directeur merchandising Casper Meijer het reisgenootschap zal ontvangen.

Meld je aan door hier te klikken.
Liverpool en Manchester zijn steden die het gezicht zijn van de recessie die ook Engeland stevig in zijn greep houdt. De consument kiest meer en meer private label dat inmiddels een flinke upgrade heeft gekregen. Daarnaast neemt de vraag naar convenience toe, zowel in online shopping als de vraag naar eenpersoonsverpakkingen. Liverpool en Manchester zijn daardoor het testlab waar nieuwe ideeën worden getest, doorontwikkeld en voor de rest van het land.
Meld je aan door hier te klikken.
Een van de hoogtepunten van de reis is een bezoek aan het hoofdkantoor van Morrisons in Bradford waar huidig Group Trading Director en voormalig AH-directeur merchandising Casper Meijer ons zal ontvangen voor een toelichting op Morrisons en zijn visie op de Engelse retailmarkt. De kracht van de Morrisons-formule ligt in het marktconcept. Zij probeert in haar winkels de traditionele winkelstraat na te bootsen; het hoofdgangpad is de Main Street, waaraan allemaal verswinkels gevestigd zijn met ieder een geheel eigen uitstraling. De agf-afdeling is ingericht als een soort marktplein en is een echte eyecatcher. Maar ook het kw-gedeelte is indrukwekkend met een breed en diep assortiment en een groot aantal producten onder private label.

In de buurt van het Old Trafford stadion – thuisbasis van voetbalclub Manchester United – ligt het imposante winkelcentrum ‘intu Trafford Centre‘. De deelnemers aan de reis nemen op eigen gelegenheid een kijkje bij de foodhal van Selfridges om verschillende food-on-the-go concepten te aanschouwen en de diverse andere speciaalzaken in dit bijna pompeuze shopping centrum.

Daarnaast doet de reis de volgende formules aan:

Asda: De Britse Walmart-dochter is na Tesco de grootste supermarktketen van Groot-Brittannië en hanteert het ‘saving you money every day’-principe; een schitterend voorbeeld van kwaliteitsdiscounting. De keten investeert momenteel fors in het opknappen en uitbreiden van een deel van het 570 vestigingen tellende winkelbestand.

Booths: Negenentwintig winkels heeft deze keten in het noorden van Engeland. Wij bezoeken  een vestiging in het graafschap Cheshire, een winkel die op het eerste gezicht misschien wat kneuterig aandoet maar eenmaal binnen de indruk ruimschoots goedmaakt. Versafdelingen zijn ruim vertegenwoordigd en allemaal met eigen bediening: het assortiment is om van te watertanden. De kw-afdeling valt op door de speciale verlichting en afwijkende vloer, waarbij het paradepaardje ongetwijfeld de wijnafdeling is: halfronde stellingen en overzichtelijk gegroepeerd. Klantvriendelijkheid staat hier hoog in het vaandel en let ook eens op de creatieve signing langs de schappen.

M&S: Marks & Spencer in Cheshire Oaks, ook wel bekend als store-of-the-future of The Biggest Greenest M&S Ever. Duurzamer bouwen dan Marks & Spencer hier in Cheshire Oaks heeft gedaan kan bijna niet: FSC gecertificeerd hout, regenwaterhergebruik, gerecyclede materialen en ga zo maar door. Daarnaast brengt deze M&S alle nieuwe technologieën en innovaties bij elkaar die je maar bedenken kunt: betere signing, digitale displays, medewerkers met iPad en gratis WiFi maken de winkel tot multichannel experience. Twaalf ‘browse-and-order’ zuilen geven klanten de mogelijkheid om in de winkel uit de gehele M&S catalogus te bestellen. Nederlandse CEO Marc Bolland vertelde bij de opening dat er hard gewerkt is om een meer inspirerende winkelomgeving te creëren met betere navigatie wat het shopgemak moet ondersteunen. Of ze daar in Cheshire Oaks in zijn geslaagd beoordelen we zelf.

Voor meer info stuur een mail naar: sharon@focusplaza.nl. Of meld je aan door hier te klikken.

Hieronder een korte impressie van de verschillende te bezoeken formules

Reageer op dit artikel