nieuws

Supermarktvergelijker Sjoprz failliet

Branche & Bedrijf 4502

Supermarktvergelijker Sjoprz failliet

MAASTRICHT – Prijsvergelijker Sjoprz is door de rechtbank in Maastricht failliet verklaard.

De onderneming had verse financiering nodig, maar slaagde er niet in om nieuw geld op te halen bij investeerders. 1,5 jaar geleden kreeg Sjoprz nog een kapitaalinjectie van ruim €1 miljoen, zo meldt de website WijLimburg.

Meer dan alleen een prijsvergelijker

Sjoprz vergeleek prijzen tussen supermarkten, toonde aanbiedingen en gaf bezoekers inzicht in voedingswaarden van verschillende producten. Het bedrijf maakte het ook mogelijk om rechtstreeks te bestellen bij supermarkten.

Samenwerking met Stockon

Ook waren er plannen om in samenwerking met Stockon zelf boodschappen te gaan bezorgen. Het faillissement van Stockon gooide daarbij echter roet in het eten. De initiatiefnemer van Stockon, Stephan Bosman, vertelde dit voorjaar nog aan Distrifood dat hij samen met Sjoprz werkte aan een doorstart.

Goedkoper, gemakkelijker en gezonder boodschappen doen

Het bedrijf vroeg zelf het faillissement aan. Curator Michiel Peeters stelt dat bij de onderneming vier mensen werkten. Hij bekijkt de mogelijkheid van een doorstart of verkoop van het onlineplatform. De applicatie heeft 4 jaar bestaan en was het initiatief van ondernemer Gaspard Jaspars. ‘Ik wil weten wat ik koop en waar ik dat het beste kan doen zodat ik goedkoper, gemakkelijker en gezonder boodschappen kan doen’, zo stelde de initiatiefnemer bij de lancering.

Reageer op dit artikel