nieuws

Sterke groei downloads mobiele betaalapps

Branche & Bedrijf 357

Sterke groei downloads mobiele betaalapps
Foto: ANP

HOUTEN – Nederlanders gebruiken steeds vaker hun smartphone om betalingen en online aankopen te doen.

Ook andere bankzaken worden steeds vaker per app gedaan, blijkt uit het Dutch Apps Market rapport van Telecompaper over het derde kwartaal van 2019, meldt Emerce.

Flinke stijging installaties mobiele betaalapp

In de afgelopen twee jaar groeide het aantal installaties van apps in de categorieën ‘mobiel bankieren’ en ‘mobiel betalen’ het hardst van alle app-categorieën. Het aantal installaties van apps voor mobiel betalen, steeg de afgelopen twee jaar sterk. Het gaat daarbij om mobiele betaalapps als Apple Pay of de apps van banken om contactloos te kunnen betalen. Ook hebben Nederlanders steeds vaker apps van webwinkels op hun smartphone geïnstalleerd.

Aantal installaties apps mobiel bankieren ook gestegen

In het derde kwartaal van 2019 had 44 procent van de Nederlandse houders van smartphones een app voor mobiel betalen geïnstalleerd, tegen 26 procent in 2017. Emerce meldt dat ook het aantal installaties van apps voor mobiel bankieren in dezelfde periode nog behoorlijk is gestegen. Het gaat daarbij om een stijging van 63 procent in het derde kwartaal van 2017 tot 74 procent het afgelopen derde kwartaal.

Mobiel bankieren populairst bij jongvolwassenen

Bij de zogenoemde installed base van apps voor mobiel bankieren ligt in alle leeftijdscategorieën hoog, zo blijkt. Het percentage is minimaal 63 procent (bij 65-plussers) en loopt op bij iedere lagere leeftijdscategorie. Het sterkst komt dit naar voren in de leeftijdscategorie jong volwassenen (20-29 jaar). Bij hen ligt de installed base het hoogst.

Tikkie-app explosief gegroeid

Het rapport toont verder aan dat het gebruik van de Tikkie-app het afgelopen jaar explosief is gegroeid. De installed base is bij deze app in een jaar tijd verdubbeld van 11 naar 22 procent, wat neerkomt op 2,8 miljoen installaties. De Tikkie-app is daarmee vaker geïnstalleerd op Nederlandse smartphones dan de ‘mobiel bankieren-app’ van ABN Amro.

Reageer op dit artikel