nieuws

Snelle uitrol zelfscan Jan Linders-supers

Branche & Bedrijf 3449

Snelle uitrol zelfscan Jan Linders-supers

NIEUW-BERGEN – Jan Linders gaat zelfscan versneld uitrollen. ‘We hebben te veel gekeken naar de kostenkant en niet naar de klant.’

Dat zeggen eigenaar Leo Linders en aankomend ceo Ferry Moolenschot in een interview met Distrifood. Leo Linders: ‘Als het gaat om zelfscan is er terechte kritiek op onszelf dat wij daar achterlopen. Wij gaan daar ook een forse inhaalslag maken. Zelfscan hebben we te rationeel benaderd vanuit kostenbaten-analyse. De kostenbesparing is beperkt, zeer beperkt zelfs. Maar klanten verwachten het, dus gaan met die banaan. Mea maxima culpa.’

Moolenschot als ceo is ‘tactische’ zet

Aanleiding voor het interview is dat Leo Linders een stap terug doet ten faveure van Ferry Moolenschot, die per 1 februari 2020 als ceo de leiding krijgt. Jan Linders opent deze week zijn 61e winkel. Toen Leo Linders in 1982 begon in de zaak van vader Jan Linders waren dat er zo’n 20. Linders noemt de stap eerder tactisch dan strategisch: ‘Je kunt het iemand van de familie niet aandoen om die nu al aan te wijzen als opvolger.’ De vertrekkend directeur heeft drie kinderen, van wie dochter Ruth als formulemanager binnen de organisatie werkt.

Strategisch meerjarenplan

Jan Linders supermarkten werkt aan een strategisch meerjarenplan. Uitgangspunten daarvan zijn groei in bestaande winkels en in het eigen marktgebied, Zuid-Nederland.

Reageer op dit artikel