nieuws

Plofkraak: gevel AH Helmond ravage

Branche & Bedrijf 982

Plofkraak: gevel AH Helmond ravage

HELMOND – De gevel van de Albert Heijn aan het Dierdonkpark in Helmond is vanmorgen in alle vroegte zwaar beschadigd geraakt bij een plofkraak op de geldautomaat in de voorgevel.

Dat meldt Eindhovens Dagblad vanmorgen. De plofkraak vond volgens de krant rond vijf uur vanmorgen plaats, toen de omgeving werd opgeschrikt door een luide explosie. De supermarkt kan vermoedelijk vanmorgen hierdoor niet tijdig de deuren openen, al valt de schade binnen mee. ‘Er zijn door de ontploffing alleen wat spullen uit de schappen gevallen, dat is alles’, zo wordt de supermarktmanager van de winkel geciteerd.

Omgeving afgesloten voor verkeer

Voor de winkel in Helmond ligt echter veel puin, waardoor het moeilijk te beoordelen is of alle explosieven die bij de plofkraak zijn gebruikt ook zijn ontploft. De Explosieven Opruimingsdienst wordt daarom ingeschakeld. De omgeving is afgesloten voor verkeer. Getuigen zagen dat twee mogelijke daders zich op een scooter uit de voeten maakten kort na de explosie. Over eventuele buit is nog niets medegedeeld.

300 keiharde criminelen achter plofkraken

Vorige maand werd de Albert Heijn in Vlaardingen al getroffen door een plofkraak, in juni sloegen criminelen toe bij een Albert Heijn in Zwijndrecht. Vorige maand werd ook de Plus in Ouderkerk aan de Amstel door een plofkraak getroffen. Volgens de politie zit een groep van 300 keiharde criminelen achter de golf aan pogingen om met behulp van explosieven geldautomaten te kraken.

Reageer op dit artikel