nieuws

Picnic/FNV-uitspraak volgt 3 december

Branche & Bedrijf 2930

Picnic/FNV-uitspraak volgt 3 december

AMSTERDAM – De rechter doet op 3 december uitspraak in de zaak tussen Picnic en FNV over het wel of niet hanteren van de supermarkt-cao.

De rechtszaak tussen de websuper en vakbond vond vrijdag plaats. Picnic-oprichter Michiel Muller heeft een ‘prima gevoel’ na afloop van de rechtszaak.

Duidelijk maken waarom FNV-standpunt niet klopt

‘Vandaag vond inderdaad de rechtszaak plaats. Veel nieuws is er niet gezegd. Wij hadden vooraf onze spullen opgestuurd en FNV hun spullen, en vandaag hebben we dat toegelicht’, zegt Muller in een eerste reactie tegen Distrifood. Hij is tevreden dat hij duidelijk heeft kunnen maken waarom het standpunt van FNV over het moeten hanteren van de supermarkt-cao in zijn ogen niet klopt. In zijn bedrijf werken mensen met functieprofielen als softwarebouwer, benadrukt hij. ‘3 december doet de rechter uitspraak.’

Picnic en de supermarkt-cao

Het conflict draait om onder meer de arbeidsomstandigheden, onder welke cao de medewerkers van Picnic moeten vallen en de hoogte van de beloning voor medewerkers. FNV voert al langer actie. In mei dit jaar verspreidde de FNV een persbericht waarin het Picnic betichtte van het verspreiden van nepnieuws. Het feit dat Picnic aan een nieuwe cao werkte zou uit de lucht gegrepen zijn. In juni dit jaar gaf de FNV aan de loonverhoging die Picnic heeft doorgevoerd voor zijn jonge medewerkers ‘mooi’ te vinden, maar er niet van onder de indruk te zijn. In augustus voerde de FNV actie voor het hoofdkantoor van Picnic om de aandacht te vestigen op het hoge percentage flexwerkers bij Picnic. Ook zou Picnic actieve FNV-leden op straat zetten.

Picnic-runners aanwezig

In de rechtbank zijn vrijdag ongeveer tien mensen van Picnic aanwezig geweest, bevestigt Muller na vragen van Distrifood over een tweet van @InekeAmsterdam. Zij zegt trots te zijn op haar dochter die na afloop nog naar de Picnic-ceo toegegaan was. Muller: ‘Het klopt dat een runner naar mij toe is gekomen. Ze was geïnteresseerd, dat is goed. We hebben het gehad over de overwegingen op dit thema en de vraag wie of wat een virtuele supermarkt is. We hebben het daar een kwartiertje over gehad.’

Reageer op dit artikel