nieuws

Oprichter Lidl weer half miljard rijker

Branche & Bedrijf 6089

Oprichter Lidl weer half miljard rijker

NEW YORK – Opichter Dieter Schwarz van Lidl is weer 631 miljoen dollar rijker geworden in het afgelopen jaar. Met een vermogen van 24,7 miljard dollar is hij de nummer 39 op de jaarlijkste lijst van rijkste mensen ter wereld zoals die door Bloomberg wordt gepubliceerd.

Schwarz is oprichter van Lidl en eigenaar van Kaufland. Hij is bij lange na niet de rijkste retailer ter wereld. Zo staat grootaandeelhouder Bernard Arnault van het Franse Carrefour op de derde plaats ($102 miljard, +$102 miljard), nipt onder Jeff Bezos van Amazon ($109 miljard, +726 miljoen).  Oprichter Amancio Ortega van Zara is de nummer zes op de lijst met 68 miljard dollar.

Walmart-familie blijft het ook goed doen

Ook de familie Walton van Walmart blijft hoge posities innemen met een groei van het vermogen van rond een half miljard dollar per person. Rob Walton is 16 met 54,5 miljard dollar, Jim Walton 17 met 54,3 miljard en Alice Walton 18 met 53,4 miljard dollar. Ze blijven Alibaba-oprichter Jack Ma, de nummer 19, ruim voor. Ma zag zijn vermogen iets afnemen tot 42,7 miljard dollar.

Charlene de Carvalho rijkste Nederlandse

De lijst staat vol met prominenten uit de retail- en fmcg-industrie. De rijkste Nederlandse persoon op de ranglijst is Charlene de Carvalho-Heineken met een vermogen van 15,9 miljard dollar. De dochter van Freddy Heineken is volgens de onderzoekers van Bloomberg 56,9 miljoen dollar rijker dan vorig jaar.

Aldi-erfgenamen buiten de rijkste honderd

De Aldi-erfgenamen zijn aanzienlijk minder rijk dan de Lidl-oprichter, zo blijkt uit de lijst. Karl Albrecht junior staat op plek 114 met een vermogen van 12,3 miljard dollar. Zijn neef Theo Albrecht junior is met 8,69 miljard dollar de nummer 185 op de lijst. Microsoft-oprichter Bill Gates is met een vermogen van 110 miljard dollar de rijkste mens ter wereld.

Bekijk hier de complete lijst van rijkste mensen >>>

Reageer op dit artikel