nieuws

Nep-inzamelaars Voedselbank actief bij supers

Branche & Bedrijf 1265

Nep-inzamelaars Voedselbank actief bij supers
Foto: Shutterstock

HEERLEN – Nep-inzamelaars hebben bij verschillende supermarkten in Zuid-Limburg producten ingezameld waarbij ze zich voordeden als vertegenwoordigers van de Voedselbank.

De ingezamelde spullen komen echter niet bij de voedselbank terecht. Dat zegt Harrie Verweij van de Voedselbank Limburg-Zuid op website 1Limburg. Hij zegt signalen te hebben gehad dat de nep-inzamelaars bij diverse supermarkten actief zijn geweest. Ze zouden in ieder geval bij een supermarkten in Heerlen, Hoensbroek en afgelopen weekend nog bij een supermarkt in Stein, actief zijn geweest

Weinig tegen te doen

Verweij zegt weinig tegen de nep-inzamelaars te kunnen doen.’De Voedselbank is geen beschermde naam.’ Hij overweegt als de  kerstdrukte achter de rug is, waarbij de voedselbank zelf een grote inzameling houdt, met de directies van supermarkten te gaan praten om de iegen acties voortaan door te geven.

Door klant ontdekt

De nep-acties kwamen aan het licht doordat klant Peter Drent het niet vertrouwde. Bij de supermarkt in Stein werd hij vrijdag aangesproken door twee mannen die om extra spullen vroegen die ze dan konden doneren aan de voedselbank in Urmond. Urmond heeft er echter zelf geen, wist Drent. Op zaterdag belde hij met de supermarkt en toen bleek dat de twee mannen weer aanwezig waren. Ditmaal zelfs met een bord van 1Limburg dat eerdere jaren een grote actie voor de voedselbank hield. Drent hoorde dat ze veel spullen inzamelden en maakt zich boos. ‘Op deze manier komen al die spullen niet terecht bij de mensen die het echt hard nodig hebben.’

Andere supers  gewaarschuwd

De manager van de betreffende supermarkt in Stein was niet bereikbaar voor commentaar, meldt 1Limburg. Volgens Drent, die ook de politie  waarschuwde, stuurt de supermarktmanager een waarschuwing rond over de nepacties naar andere supermarkten in de regio.

 

Reageer op dit artikel