nieuws

Jumbo Pelt met prijs ‘tussen AH en Colruyt’

Branche & Bedrijf 2855

Jumbo Pelt met prijs ‘tussen AH en Colruyt’

BRUSSEL – Jumbo is gemiddeld meer dan 5 procent duurder dan Colruyt en iets minder dan 3 procent goedkoper dan Albert Heijn.

Daarmee toont Jumbo zich in België vooral een concurrent voor Albert Heijn, stelt de Belgische website Gondola op grond van een analyse van databedrijf Daltix. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat Colruyt in Pelt in alle categorieën goedkoper is dan Jumbo.

Jumbo duurder dan Colruyt bij categorie Diepvries

Volgens Gondola zijn de verschillen tussen Colruyt en Jumbo het kleinst in de categorieën Brood/ontbijt, Zuivel en Koek/snoep. Jumbo is flink duurder (11,2 procent) dan Colruyt in de categorie Diepvries. Ook bij droge voeding is het verschil met 8,18 procent aanzienlijk volgens de website. Colruyt paste zijn prijzen in Pelt behoorlijk aan, met name door promotieactiviteiten van Albert Heijn.

577 producten weer verhoogd naar prijs van voor de opening

Gisteren werd bekend dat Colruyt de prijs van 577 producten in zijn winkel in Pelt weer heeft verhoogd, nadat de supermarktketen ze na de komst van Jumbo had verlaagd. Het merendeel van de producten gaat terug naar de prijs van voor de opening, stelde Gondola eveneens op basis van gegevens van databedrijf Daltix.

Reageer op dit artikel