nieuws

Jumbo Golf koopt Hockey Republic

Branche & Bedrijf 4071

Jumbo Golf koopt Hockey Republic
Screenshot Hockeyrepublic.com

VEGHEL – Jumbo Golf, de naar eigen zeggen grootste golfretailer van Nederland, koopt hockeyspeciaalzaak Hockey Republic.

Het gaat om een volledige overname van de winkelketen voor hockeyliefhebbers. Jumbo Golf en Hockey Republic hebben dinsdag de overnameovereenkomst ondertekend. Financiële details zijn niet bekend gemaakt. Wel is bekend dat alle medewerkers van de hockeyretailer overgaan naar de nieuwe eigenaar.

Hockeyspullen in Jumbo Golf superstores

Vooralsnog gaan beide bedrijven verder onder hun eigen merknaam. Ook blijft webwinkel Hockeyrepublic.com naast Jumbogolf.com bestaan. Op termijn zal het hockey-assortiment bij de acht superstores van Jumbo Golf verkocht worden, waardoor het aantal verkoopplaatsen wordt uitgebreid. Oprichter en eigenaar Remt Melles van Hockey Republic: ‘In de negen jaar van ons bestaan hebben we een prachtig bedrijf opgebouwd, met een trouw klantenbestand en veel mooie samenwerkingsverbanden met hockeyclubs door heel het land. Samengaan met Jumbo Golf betekent dat we op nóg meer plekken beschikbaar komen, waardoor we veel extra hockeyliefhebbers kunnen bereiken.’

‘Doelgroepen complementair’

Jumbo Golf kan met deze overname zijn werkveld verbreden naar een tweede populaire balsport. Ceo Bart van Pelt van Jumbo Golf is blij en trots om nu ook de hockeymarkt te kunnen bedienen: ‘De doelgroepen voor golf en hockey zijn complementair. Zowel Jumbo Golf als Hockey Republic blinken uit met het grootste assortiment tegen lage prijzen, deskundig advies en een bijzondere winkelervaring. Ook de websites van beide merken trekken veel klanten. Op dat gebied liggen goede mogelijkheden om de backoffice met elkaar te delen.’

Jumbo Golf

De golftak van Jumbo heeft acht superstores, gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Bunnik, Veghel, Breda, Nijverdal, Arnhem en Kerkrade. Het idee is dat Jumbo Golf het grootste assortiment van golfartikelen heeft en dat tegen lage prijzen verkoopt. Hockey Republic is sinds 2010 gegroeid van één winkel in Haarlem naar vijf filialen verspreid door het land. Het is de grootste speciaalzaak op hockeygebied.

Reageer op dit artikel