nieuws

Inpandige pakketprimeur voor Jumbo

Branche & Bedrijf 4398

Inpandige pakketprimeur voor Jumbo
Het PostNL pakketpunt in Jumbo Daalmeer in Alkmaar. Foto: PostNL

ALKMAAR – Jumbo-filiaal Daalmeer in Alkmaar heeft als eerste supermarkt in Nederland een inpandige postpakket-automaat van PostNL waar consumenten pakjes kunnen afhalen.

De automaat is bedoeld om de drukte bij het PostNL-pakketpunt in het Jumbo-filiaal te verlichten. Dat staat bekend als een van de drukste in Alkmaar. Consumenten die een pakje afhaalden bij de balie, moesten soms tot wel 10 minuten wachten, meldt PostNL. ‘Dat is wat gechargeerd, maar in de rij staan duurt altijd te lang’, zegt supermarktmanager Arjen Veenstra.

Openingstijden winkel

De inpandige pakketautomaat is bereikbaar tijdens de openingstijden van de winkel. ‘We zijn van 8.00 tot 22.00 uur open en op zondag tot 20.00 uur’, zegt Veenstra. Hoewel het na een paar dagen gebruik nog lastig is om te beoordelen, heeft hij wel de indruk dat het al iets minder hectisch wordt bij de servicebalie. ‘Het lijkt te werken.’

Al wel pakketautomaten op parkeerterreinen Jumbo

Het pakketpunt in Alkmaar is het zevende bij een Jumbo-supermarkt maar de eerste inpandige. ‘De andere automaten staan op de parkeerplaats’, aldus woordvoerder Laura Valks-Piessens. Klanten kunnen daardoor pakketten afhalen als het hun schikt zonder te hoeven wachten. Het is volgens Valks-Piessens nog te vroeg om te zeggen of er een verdere uitrol komt. ‘We gaan kijken hoe het gebruik wordt ervaren, zowel door de klant als door de betreffende winkels.’ Jumbo heeft in totaal 350 winkels met een PostNL-pakketpunt.

Bij Spar Express staan ook automaten

Jumbo is overigens niet de eerste supermarktketen waar pakketautomaten in gebruik zijn genomen. Ze zijn ook al te vinden bij een aantal vestigingen van Spar Express bij benzinestations. In totaal zijn er nu meer dan 100 van de afhaalpunten, laat PostNL weten. De werking is eenvoudig: Consumenten kunnen er voor kiezen om online bestelde producten in een PostNL kluisje te laten bezorgen in plaats van thuis of bij het afhaalpunt op te halen. De kluisjes zijn te openen met een pincode die de klant in de PostNL-app krijg toegestuurd. Ook kunnen ze via de kluisjes retourpakjes afgeven die terug moeten naar de verkoper.

Reageer op dit artikel