nieuws

Food Rebel Vette weg bij Albert Heijn

Branche & Bedrijf 6868

Food Rebel Vette weg bij Albert Heijn
Christiaan Vette. Archieffoto: Roel Dijkstra Fotografie

ZAANDAM – ‘Food Rebel’ Christiaan Vette is weg bij Albert Heijn.

Dat maakt Vette bekend via LinkedIn. Hij start een eigen onderneming.

‘Fantastische tijd met Food Rebels-projecten’

‘Na 10 jaar bij Albert Heijn heb ik mijn baan opgezegd om te gaan ondernemen’, zo schrijft Vette op het sociale netwerk. ‘Terugkijkend op een fantastische tijd waar de Food Rebels-projecten een bijzondere plek blijven houden. Met mijn start-up ‘REBELS’ wil ik organisaties gaan helpen in versnellen, veranderen en vernieuwen door te gaan DOEN!’ Hij neemt hiervoor zijn Food Rebels-motto’s ‘Start small, start now’ en ‘Fuck it, gewoon doen’ mee naar zijn nieuwe bedrijf.

Food Rebels van Albert Heijn

De Food Rebels van Albert Heijn zijn een klein, innovatief en jong team dat met elkaar innovatie wil aanjagen en versnellen. Zo omschreef Vette zijn projectteam een jaar geleden aan zusterblad Foodmagazine. ‘Zelf werkte ik acht jaar bij Albert Heijn in diverse rollen, maar ik wilde niet langer vergaderen en urenlang nadenken over iets. Ik zag de retailwereld veranderen en wilde nieuwe concepten bedenken, maken en testen. Marit van Egmond (toentertijd nog commercieel directeur van AH, red.) gaf mij die kans. Het team bestaat verder uit drie millennials, Eveline, Jesse en Simone, die de opleiding Food Innovation hebben gedaan aan de HAS Hogeschool. Zij zorgen voor een creatieve en frisse blik. Alles wat we bedenken, kunnen zij schetsen en designen. Natuurlijk moeten we soms wel voldoen aan AH-standaarden, dan gaat het langs de betreffende afdelingen, maar over het algemeen doen we het allemaal zelf. We vinden het heel leuk om met de poten in de modder te staan, dingen te doen.’

Projecten uit Food Rebels-koker

Het team en Vettes rebellerende houding resulteerden in onder meer een veganschap, een start-upschap en de AH Maaltijdmuur. Sinds augustus is de functie van Vette overigens veranderd naar Program Manager Innovation bij Albert Heijn, blijkt uit zijn LinkedIn-profiel. Het is onduidelijk of de Food Rebels nog bestaan of dat ze verder zijn geïntegreerd in de organisatie.

Reageer op dit artikel