nieuws

Buren wijken voor parkeren Jumbo Kuipers

Branche & Bedrijf 10613

Buren wijken voor parkeren Jumbo Kuipers
Björn Kuipers opende een tweede Jumbo in Denekamp. Archieffoto: Ronald Hissink

OLDENZAAL – Frans en Jenny Pisano moeten gedwongen hun huis verlaten voor uitbreiding van het parkeerterrein bij de Jumbo van Björn Kuipers in Oldenzaal.

De familie Pisano is ‘niet blij’ dat hun woning wordt gesloopt om plaats te maken voor het parkeerterrein van Jumbo Kuipers, meldt het Algemeen Dagblad. Ze woonden er zo’n 30 jaar. Dat blijkt uit een spandoek op de gevel van de woning. Daar is onder meer op te lezen: ‘Geel en zwart zijn de kleuren; Hiervoor moeten wij oppleuren; Verplicht verhuizen in nu aan de orde: Deze buur is nu de  dupe geworden. Bedankt Noabers.’ Op een foto op internet is te zien dat drie belendende woningen al zijn dichtgetimmerd.

‘Laten zien wat er speelt’

Jenny Pisano zegt in het AD dat ze daar niet veel aan heeft toe te voegen. Ze zegt met het gedicht te willen laten zien wat er speelt. ‘We worden door de woningcorporatie gedwongen om te verhuizen, omdat de Jumbo hier parkeerplaatsen wil realiseren.’

Kuipers reageert mondjesmaat

Jumbo-ondernemer en topscheidsrechter Björn Kuipers zegt in de krant niet de behoefte te hebben om op het spandoek te reageren. ‘Het enige wat ik kan zeggen is dat de woningcorporatie en wij er alles aan gedaan hebben om de familie Pisano tevreden te stellen.’

Uitbreiding parkeerterrein noodzakelijk

Kuipers zei ruim een jaar geleden in Dagblad Tubantia dat hij betreurde dat mensen hun huizen moesten verlaten, maar dat de aanleg van extra parkeergelegenheid bittere noodzaak was om een einde te maken verkeersopstoppingen bij de supermarkt. Vooral in het weekend zou de situatie dramatisch zijn. ‘Mensen zetten hun auto op de stoep, er ontstaan verkeersopstoppingen en er is veel vrachtverkeer. We willen dat het in- en uitrijden en het parkeren meer geruisloos gaat. Ik ben namelijk wel verantwoordelijk voor de leefbaarheid in de buurt’, zei hij destijds in de krant.

Niet naar rechter

De familie Pisano zegt het geschil niet uit te willen vechten voor de rechter, mede om gezondheidsredenen. Ze is akkoord gegaan met een vervangende woning met dezelfde voorzieningen die zijn aangeboden door de woningbouwvereniging. Wanneer ze daarin kunnen, weten ze nog niet. De woning is nog in aanbouw. Een woordvoerder van de woningcorporatie zegt daar geen mededelingen over te willen doen. De familie Pisano hoopt dat het nog even duurt. Ze willen graag de kerst doorbrengen in hun huidige woning.

Reageer op dit artikel