nieuws

Deliveroo lanceert afhaaloptie bij bestellingen

Branche & Bedrijf 412

Deliveroo lanceert afhaaloptie bij bestellingen
Foto: ANP

LONDEN – Deliveroo voegt de optie toe voor consumenten om bestellingen zelf af te halen bij restaurants. Voorlopig geldt de optie alleen bij 70 restaurants in Amsterdam.

Klanten kunnen de afhaaloptie zowel in de app als op de website gebruiken. De dienst wordt internationaal gelanceerd, waarbij deze vooralsnog in Nederland alleen in de hoofdstad actief wordt. Deliveroo hoopt op snelle uitbreiding naar andere steden. ‘In Amsterdam zijn we het grootst en is het makkelijk op te zetten’, zo wordt woordvoerder Elvira Bos van Deliveroo door RTLZ geciteerd

De nieuwe optie biedt voor zowel consumenten als restaurants voordelen, zo stelt de dienstverlener. Consumenten hoeven niet meer in de rij te staan en betalen geen bezorgdkosten, restaurants betalen een lagere commissie. Bos: ‘We denken dat we hiermee een andere behoefte op een ander moment bedienen.’

700 restaurants in Engeland

Het Britse bedrijf, dat tegenwoordig wordt gefinancierd door Amazon, lanceert de afhaaldienst grootschalig in het Verenigd Koninkrijk. Daarbij gaat het om 700 restaurants in steden als Aberdeen, Birmingham, Cardiff, Glasgow, Leeds, Liverpool, Londen, Manchester, Milton Keynes, Newcastle, Norwich, Nottingham en  Edinburgh. Het gaat in Engeland om deelnemende restaurants als Byron, Pizza Express, Pizza Hut, TGI Friday’s, Frankie & Benny’s, Chiquito, Coast to Coast en Giraffe. Deliveroo verdient als tussenpersoon voornamelijk aan commissies.

10.000 restaurants waaronder België en Spanje

Deliveroo wil de dienst het komend jaar bij minstens 10.000 restaurants uitrollen, waaronder België en Spanje. Buiten Europa worden mogelijkheden onderzocht voor Hong Kong en Australië.

Reageer op dit artikel