nieuws

Buurt wil vertrek Nettorama wegens overlast

Branche & Bedrijf 2883

Buurt wil vertrek Nettorama wegens overlast
De Nettorama aan de Kuil in Oisterwijk. Foto: google streetview

OISTERWIJK – Buurtbewoners van de Nettorama in Oisterwijk willen dat de supermarkt verhuist. Ze maken zich grote zorgen over de leefbaarheid van de buurt en hun woongenot.

De omwonenden hebben in een brief laten weten dat ze veel narigheid ervaren van de winkel, meldt het Brabants Dagblad. ‘Zeven dagen per week worden wij geconfronteerd met ernstige hinder en overlast’, schrijven bewoners aan de Kuil en omgeving in de brief gericht aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. De bewoners klagen over verkeersopstoppingen in de nabijgelegen Pastoor van Beugenstraat, Begijnhofstraat, Kerkplein en Poirtersstraat.

‘Klanten Nettorama parkeren op privéterrein’

In de brief staat dat er tevens veel hinder is door parkerende klanten in deze straten en de omgeving. Er wordt volgens de briefschrijvers zelfs geparkeerd op privéterrein en voor toegangen tot woningen en garages. ‘Deze verkeershinder en parkeerproblemen veroorzaken regelmatig irritatie en agressie bij de weggebruikers en bezoekers van de Nettorama’, stellen ze. Deze overlast is volgens de klagers aanwezig ‘in de vorm van geluidsoverlast en trillingen ten gevolge van de intensieve bevoorrading door vrachtwagens vanaf 5 uur in de ochtend.’

Gezondheidsproblemen door stikstof, fijnstof en Co2

Behalve slaaptekort zou deze overlast ook voor gezondheidsproblemen zorgen vanwege de stikstof, de fijnstof en CO2. Daarnaast zou er sprake zijn van zwerfvuil en schade aan geparkeerde auto’s door winkelwagentjes.

Geen detailhandel toegestaan volgens bestemmingsplan

Nettorama is volgens het BD van plan om in het bedrijfspand van Dekrie Auto’s aan de Heusdensebaan te trekken. Volgens het college staat het bestemmingsplan detailhandel op die plek niet toe. De bewoners hebben aangekondigd om te komen spreken in de raadsvergadering die vandaag plaatsvindt. Ze willen dat de supermarkt vertrekt en er woonhuizen voor in de plaats komen.

Reageer op dit artikel