nieuws

Bol.com: Black Friday zou vroeger moeten

Branche & Bedrijf 1607

AMSTERDAM – Als het aan Bol.com ligt, wordt koopjesdag Black Friday in Nederland naar eerder in het jaar verschoven.

Bol.com: Black Friday zou vroeger moeten
Foto: Shutterstock

De timing van de dag, overgewaaid uit de Verenigde Staten waar de uitverkoopdag altijd op de dag na Thanksgiving is, komt voor Nederland niet uit, zo stelt directeur Huub Vermeulen van het zusterbedrijf van Albert Heijn in een interview met Trouw. Het valt te dicht op het Sinterklaasfeest, waardoor webwinkels logistiek in de problemen komen.

Risico’s op vertraagde bezorging pakjes

Het feit dat Black Friday en Sinterklaas slechts enkele dagen uit elkaar liggen, veroorzaakt ongekende drukte bij webwinkels als bol.com, aldus Vermeulen. De oplossing is volgens hem: Black Friday moet in Nederland op een vroegere datum komen. Dan kunnen de risico’s van een vertraagde bezorging van pakketjes worden vermeden. De webwinkel wordt in dat idee gesteund door branchegenoten als lootjestrekken.nl.

Dit jaar begon online speler al eerder met aanbiedingen

Dit jaar begon Bol.com al eerder met kortingen onder de noemer Black Friday, op 22 november. Black Friday valt dit jaar op 29 november, een dag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving.

Supermarkten heel actief op Black Friday

Nederlandse supermarkten doen dit jaar op grote schaal mee met Black Friday, zo bleek eerder uit een inventarisatie van Distrifood.

Reageer op dit artikel