nieuws

Bio-fusie: Ekomenu en Willem & Drees

Branche & Bedrijf 624

Bio-fusie: Ekomenu en Willem & Drees

AMSTERDAM – Biologische maaltijdboxbedrijf Ekomenu en leverancier van biologische voeding Willem & Drees gaan samen verder.

‘Daar zijn we heel blij mee, dus laten we snel vertellen waarom’, zo schrijft Ekomenu.

Recepten passend bij leefstijl

Vervolgens somt Ekomenu een aantal verbeteringen op. Zo zal er nog meer gekeken worden naar lokale biologische seizoensproducten en komen er meer recepten die passen bij bijvoorbeeld de vegetarische of vegan leefstijl. Ekomenu gaat ‘het ritme van de seizoenen en lokale boeren nóg dieper’ in de maaltijdboxen integreren, zoals het bedrijf het zelf omschrijft. ‘Dat resulteert in efficiënte korte ketens en dat is goed voor het milieu.’

Plasticgebruik en voedselverspilling

Ook gaan de bedrijven plasticgebruik en voedselverspilling verder terugdringen. Willem & Drees zal overstappen op maaltijdzakken per recept, met precies de hoeveelheid ingrediënten die nodig is voor de maaltijd.

Online biologisch eten

De ambitie van Ekomenu en Willem & Drees is om het aandeel online biologisch eten te laten groeien. Voor klanten van de maaltijdboxen verandert er vooralsnog weinig. ‘En mocht er in de toekomst nog iets veranderen, dan laten wij dat uiteraard ruimschoots van tevoren weten.’

Ekomenu

Ekomenu is een gezonde maaltijdbox bestaande uit 100 procent biologische ingrediënten en recepten. Het bedrijf brengt naar eigen zeggen  kennis over gezondheid en voeding samen in op leefstijl gebaseerde menu’s. Bestellen kan via Ekomenu.nl. Ekomenu is gevestigd in Amsterdam en opereert in een partnership met Ekoplaza en groothandel Udea.

Willem & Drees

Willem & Drees levert onder meer aan supermarkten (verse) producten uit de buurt. In het najaar van 2018 maakte het bedrijf zijn maaltijdboxen CO2-neutraal. De bio-leverancier was ermee naar eigen zeggen de eerste aanbieder van CO2-neutrale maaltijdboxen op de Nederlandse markt. Willem & Drees werkt met een abonnement. Op de website kunnen klanten kiezen uit een breed assortiment boodschappen, maaltijd- en versboxen. Elke box kan aangevuld worden met losse producten en/of maaltijden. Het bedrijf zegt een eerlijke prijs te betalen aan boeren die zorgdragen voor een gezonde bodem en een rijke biodiversiteit.

Reageer op dit artikel