nieuws

Bakker Bart toont vernieuwd concept

Branche & Bedrijf 2938

Bakker Bart toont vernieuwd concept

Beuningen – Na een reeks van tests wordt op donderdag 14 november de nieuwste Bakker Bart-vestiging geopend in centrum Almelo.

De keten stelt dat consumenten op zoek zijn naar gemak, snelheid en directe consumptie en dat de winkel zijn concept in Almelo daarop heeft aangepast. De vestiging is gelegen in het hoekpand aan de Corridor in Almelo, zo laat Bakker Bart weten in een persbericht.

Flink gesleuteld aan het assortiment

Een van die aanpassingen is het assortiment. Daaraan is flink gesleuteld, stelt Jeffrey Jansen, commercieel directeur van Bart’s Retail, franchisegever van Bakker Bart. Het bedrijf wijst erop dat zijn lekkerste broden, genaamd Bartkorn, nu beschikbaar zijn in een nieuw compact formaat. ‘Iets meer dan een halfje, minder dan een heel brood. Perfect voor een paar verse boterhammen en in veertien verschillende smaken verkrijgbaar’, aldus de keten.

In Almelo wordt ook een volledig nieuw assortiment geïntroduceerd onder de naam ‘Bolster’, een desembol die verkrijgbaar is in zeven varianten.

Verschuiving naar gemak, snelheid en directe consumptie

Bij de aanpassing van het assortiment blijft het niet. Bakker Bart heeft de afgelopen jaren veel energie gestoken in de ontwikkeling van zijn formule, zo stelt de winkelketen. ‘De afgelopen jaren is er een duidelijke verschuiving in vraag ontstaan van traditionele bakkersproducten naar gemak, snelheid en directe consumptie. Om aan die veranderende vraag te voldoen is er een aantal aanpassingen in de formule gedaan.’

Nieuwe indeling assortiment

Het assortiment wordt anders ingedeeld, zo laat het bedrijf weten. ‘Groot- en kleinbrood, de heritage van Bakker Bart, wordt bij de ingang gepositioneerd. De andere assortimentsgroepen worden om de broodjescorner heen gepositioneerd waardoor de broodjescorner het hart van de winkel is.’

Koffie, een belangrijke trekker voor de keten, krijgt in het nieuwe concept meer ruimte en aandacht.

Vereenvoudiging van het afhaalproces

Ook bestellen, afhalen en bezorgen krijgt meer aandacht in de nieuwe vestiging in Almelo. Bakker Bart stelt als grootste lunchbezorger van Nederland het afhaalproces te vereenvoudigen, waardoor deze positie verder wordt versterkt.

Formule is eigentijdser geworden

Ten slotte laat Bakker Bart weten dat er veel veranderingen zijn doorgevoerd aan de look and feel van de formule, waardoor deze eigentijdser is geworden. ‘Zo wordt er gebruik gemaakt van nieuwe presentatiemeubels, winkelcommunicatie, signing en zitmeubilair en is de kleurstelling van zowel vloer, wanden en plafond warmer geworden’, aldus de winkelketen.

Winkel uitgebreid getest en geëvalueerd

‘De winkel in Almelo is de eerste Bakker Bart nieuwe stijl en zal de komende weken uitgebreid getest en geëvalueerd worden’, aldus het persbericht. Vanaf begin 2020 wordt het nieuwe Bakker Bart-concept uitgerold.

Reageer op dit artikel