nieuws

Anti-vaxer plakt stickers op babymelk in AH

Branche & Bedrijf 6319

IJMUIDEN – Een tegenstander van vaccinaties  plakt stickers met een waarschuwende tekst op babymelk in de schappen van het AH-filiaal in IJmuiden.

Anti-vaxer plakt stickers op babymelk in AH
ANP

De stickerplakker waarschuwt de kopers van babymelk voor vaccinaties met kleine gele stickers, meldt het Noordhollands Dagblad. Op de sticker staat dat vaccinaties gevaarlijk zijn met de Engelse tekst: ‘Did you know vaccines are toxic?’ De stickers, met ook een afbeelding van een injectiespuit, zijn ontdekt door een klant die vervolgens de krant inlichtte. Op een foto bij het bericht is te zien dat de  sticker in dit geval werd  aangetroffen op biologische zuigelingenmelk van het huismerk van AH.

Dader niet betrapt

De winkel weet van de stickers, laat een assistent-filiaalmanager aan de krant weten. Ze hebben anti-vaxer die de stickers plakt nog niet kunnen betrappen. Het is de tweede keer dat de stickers in de winkel zijn aangetroffen. Ze worden vooral op de bussen met babymelk geplakt. ‘We hebben de bestickerde producten uit de schappen gehaald.’ Voor verder commentaar verwijst hij naar het hoofdkantoor van AH.

Op camera niet te zien

Door een woordvoerder wordt gemeld dat op camerabeelden niet is te zien wie de stickers plakt. Het hoofdkantoor van AH meldt verder dat geen aangifte is gedaan en dat bestickerde pakken niet worden verkocht. Ook is onbekend  hoeveel blikken babyvoeding met een sticker er zijn verkocht.

Reageer op dit artikel