nieuws

Aldi Deurne wil plannen voor super uitbreiden

Branche & Bedrijf 523

Aldi Deurne wil plannen voor super uitbreiden

DEURNE – Aldi heeft een nieuwe aanvraag ingediend voor een nog groter supermarkt in Deurne dan eerder werd gepland.

De nieuwe supermarkt moet 230 vierkante meter groter worden dan bij de eerste aanvraag, meldt het Eindhovens Dagblad. Volgens de krant zal de buurt ‘alles aangrijpen om de komst van de Aldi tegen te houden.’ Woordvoerder van de omwonenden Theo Veltmans stelt dat de bezwaren van de buurt ‘alleen maar sterker’ zijn geworden. De buurt wil volgens hem geen ‘schreeuwerige supermarkt’ tussen de historische gebouwen. Ook vreest de buurt overlast van een buitengebouwtje met apparaten zoals een airco en zou een supermarkt op die plek in strijd zijn met de gemeentelijke plannen om winkels juist in het centrum te concentreren. Bedoeling daarvan was om leegstand te voorkomen.

Aanvraag nog niet behandeld vanwege stikstofcrisis

Aldi diende al in juli plannen in voor de vestiging van een nieuwe winkel op de Veldstraat in Deurne, op de plek waar nu een bloemenwinkel is gevestigd. Die winkel verhuist naar een pand in het centrum, zo liet een woordvoerder van de eigenaar van de zaak weten. De gemeente heeft de aanvraag voor de supermarkt nog steeds niet behandeld, wat volgens een gemeentewoordvoerder te maken zou hebben met de stikstofcrisis.

Verwachting is dat gemeente binnen paar weken besluit neemt

Inmiddels zijn alle papieren compleet en is de verwachting dat de gemeente binnen een paar weken een besluit neemt. Er moet een aparte beslissing worden genomen over de nieuwe aanvraag. Het bruto pandoppervlak van 1068 vierkante meter in de oorspronkelijke plannen was 1068 vierkante meter, in het tweede verzoek gaat het om 1300 vierkante meter.

Reageer op dit artikel