nieuws

AH XL Nijmegen dicht geweest door brand

Branche & Bedrijf 1485

AH XL Nijmegen dicht geweest door brand
Google Streetview

NIJMEGEN – De Albert Heijn XL in Nijmegen is woensdag enige tijd dicht geweest vanwege brand.

Het gaat om de AH XL aan de Sint Jacobslaan in Nijmegen. Woensdagmiddag is daar een transformator in de brand gevlogen waarna plafondplaten vlam vatten. Het winkelpand, waar ook een vestiging van Blokker en Gall & Gall zijn gevestigd, is volledig ontruimd.

Tientallen klanten in AH XL

Op het moment dat de brand uitbrak, waren er tientallen klanten aanwezig. Niemand raakte gewond, weet regionale omroep Omroep Gelderland te melden. In eerste instantie werd gezegd dat de AH en Gall & Gall de hele dag gesloten zou blijven, maar dat blijkt aan het begin van de middag toch niet het geval.

Waterschade

De brandmelding bij 112 is gedaan door medewerkers van het winkelpand. Dit was rond het middaguur. De winkel heeft volgens Omroep Gelderland waterschade opgelopen, maar ging even na 14.00 uur weer open. Ook de nabijgelegen winkels van Blokker en Gall & Gall zijn weer geopend.

Verbouwing AH XL Nijmegen

De getroffen AH XL wordt momenteel verbouwd, maar is toegankelijk voor winkelend publiek.

Reageer op dit artikel