nieuws

AH Vos mooiste super van Nederland

Branche & Bedrijf 9053

AH Vos mooiste super van Nederland

OOSTZAAN – Albert Heijn Koog aan de Zaan van franchisefamilie Vos is uitgeroepen tot mooiste supermarkt van het jaar 2019.  

De opmerkelijke, onder de snelweg A8 gelegen winkel van Paul en Natasja en Peter en Masha Vos is het mooiste supermarktproject van het afgelopen jaar. Dat is donderdag 7 november bekendgemaakt tijdens het Supermarktvastgoedcongres dat in Oostzaan is  gehouden, meldt Foodpersonality.

Felicitaties

‘Yeahhhhhhhh AH VOS – KOOG AAN DE ZAAN IS DE MOOISTE SUPERMARKT VAN NEDERLAND, #teamworkmakesthedreamwork’, meldt Masha Vos opgetogen op Linkedin in een bericht dat veel wordt geliked. Mede-eigenaar Paul Vos laat zich ook niet onbetuigd: ‘We schreeuwen het van de daken: ‘Mooiste Supermarkt van Nederland’. Wij zelf vinden het in ieder geval de bijzonderste.’

Ze krijgen op Linkedin ettelijke tientallen felicitaties, onder meer van Ahold Delhaize Europa-ceo Wouter Kolk, Albert Heijn-ceo Marit van Egmond en van Twan van Meel, de voorman van de AH-franchisers.

Vier andere genomineerde supermarkten

De winkel van de multifranchers, die vijf AH’s uitbaten, nam het in de finale op tegen vier andere genomineerde winkels. Jumbo Sint Jobplein in Weert, Plus Dubbelsteynlaan in Dordrecht, Lidl, Stationsweg in Aalsmeer en Coop Burghardt van de Berghtraat in Nijmegen moesten hun meerdere erkennen in de AH Vos.

De ondernemers hebben een ‘wel zeer bijzondere winkel- en verblijfsomgeving gecreëerd’, aldus de jury die ook de bouwkundige prestatie roemt. Het dak  van de winkel bestaat uit het wegdek van de snelweg A8 en dat beweegt, trilt, krimpt en zet uit.

Vorig jaar ook AH

Vorig jaar ging de titel ook al naar een nieuwe Albert Heijn-supermarkt. Toen werd de vestiging in het Gelderse Huissen van AH-multifranchiser Hans Geveling uitgeroepen tot mooiste supermarkt van het jaar. Een jaar eerder ging de prijs naar het Lidl-filiaal aan de Heyhoefpromenade in Tilburg.

Vakjury

De jury van de verkiezing bestond uit uit Aart Jan van Duren (Bureau Stedelijke Planning), Peter ter Hark (Retail Prospect), Gertjan Slob (Locatus), Jacqueline van Koningsbrugge (Bridge Vastgoed), Jeroen Verwaaijen (Strabo) en Kees van Hoek (Van Hoek Spuybroek Architecten).

Reageer op dit artikel