nieuws

AH vermijdt pietendiscussie in nieuwe reclame

Branche & Bedrijf 20077

AH vermijdt pietendiscussie in nieuwe reclame

ZAANDAM – Albert Heijn lanceert vanaf zaterdag 16 november zijn nieuwe sinterklaascommercials. Opvallend is dat Sint en de pieten zelf ontbreken.

Albert Heijn geeft aan geen nieuw standpunt in te nemen in de discussie: ‘We houden erg van Nederlandse tradities. Daarom vinden we het sinterklaasfeest erg belangrijk. Maar tradities kunnen veranderen. Dat zien we nu ook met het sinterklaasfeest gebeuren, waar traditionele pieten in de afgelopen jaren langzaam hebben plaatsgemaakt voor roetveegpieten. Zoals AH een supermarkt is voor iedereen, moet ook sinterklaas een kinderfeest zijn voor iedereen’, vindt de marktleider. ‘Hoe dat feest wordt ingevuld kan in Nederland per regio wel iets verschillen. Daar houden we lokaal rekening mee.’

Klik hieronder voor de commercial:

Prijsfavorieten en bezorgservice als afsluiter

De sinterklaascommercials van Albert Heijn eindigen op verschillende manieren. In een spotje wijst AH op zijn ‘voordelige prijsfavorieten’, chocoladeletters en een kilo kruidnoten. Daarnaast bevatten de commercials een afsluiter die consumenten attendeert op 1 maand gratis bezorgservice. Dit betekent dat AH-klanten hun kerstboodschappen gratis kunnen laten bezorgen. AH biedt doorgaans geen gratis bezorging bij bestellingen.

‘Alle kleine dingen voor het grootste feest’

De woordvoerder van Albert Heijn laat verder weten: ‘Sinterklaas is het kinderfeest waar heel Nederland ook dit jaar traditiegetrouw druk mee is. Voor ouders is het vooral ook een periode waarin er veel moet worden georganiseerd om het zo leuk en gezellig mogelijk te maken. En dat is best een uitdaging. Want hoe doe je dat al die weken tot aan sinterklaasavond zonder dat het al te veel tijd kost? En hoe hou je het betaalbaar?​ Dat begrijpen we bij Albert Heijn als geen ander. Het zijn bij sinterklaas juist die kleine dingen die het ‘m doen.​ Daarom biedt Albert Heijn alle kleine dingen voor het grootste feest van het jaar.’

Reageer op dit artikel